Blog

Història dels Escape Rooms

Els Escape Rooms són un entreteniment que s’ha guanyat un gran grup d’aficionats, doncs és una experiència completament única per als sentits gràcies a la creativitat que posen els dissenyadors en les seves sales. No obstant això, molt poques persones saben d’on prové aquest enginyós entreteniment.

Doncs com moltes altres idees neix de forma espontània, però el que és interessant descobrir on es van originar escape rooms. Per això, des de Minos ens agradaria explicar-li la història dels Escape Rooms, al costat d’alguns detalls interessants. Segurament et sorprendràs al descobrir un parell de coses, així que segueix llegint atentament.

Origen:

Els jocs d’escapament per a ordinador van néixer als Estats Units, al voltant del 2006. Al principi el joc tenia com a dinàmica centrar resoldre un enigma en un temps limitat. D’aquesta manera, amb el temps van començar a crear-se versions cada vegada més properes a les que podem trobar avui dia.


No obstant això, va ser a la ciutat de Kyoto a l’any 2007 que va néixer el primer escape room tal com el coneixem. Reial Escape Game és el nom d’aquest primer escape room que fins i tot a la data segueix obrint les portes a el públic. La idea va ser tan revolucionària que durant els pròxims anys, més i més sales s’inauguràren al país.


Va ser al 2011 que els Escape Room varen migrar als Estats Units, específicament a San Francisco, on s’instalaren per quedar-se. En aquests anys, aquests jocs en 4D es centraven particularment en trobar-li solucions a enigmes, sempre en un temps limitat.


A partir d’aquest moment, el món sencer va començar a interessar-se per aquest nou entreteniment. Molt aviat van aparèixer nous dissenyadors de sales. Els que van començar a idear formar més per fer de l’experiència escapista alguna cosa més innovadora. Es van inaugurar sales de diferents temàtiques i gèneres, per intentar suplir la demanda. I així va començar a formar-se la febre escapista que encara està vigent avui dia.

Arribada a Europa:


El 2011 es va fundar a Budapest un Escape Room que canviaria completament les regles de joc. Canviant aquest entreteniment i convertint-lo en les habitacions d’escapament en les que accedim a Espanya. ParaPark, va ser el primer Escape Room a Europa i on es van elaborar els Escape Room basant-se en la Teoria del Flow.


Mentre que l’Escape Room japonès centra l’atenció dels participants en l’aventura i l’experiència d’escapament. Fent que la solució dels enigmes aparegui en moments concrets, els Escape Rooms a Europa, per la seva banda, busca que els participants construeixin la història a partir de la resolució d’aquests enigmes. A més, amb el temps van anar agregant altres dificultats a aquestes habitacions, com endevinalles, panys i molts altres instruments.

Escape Room a Girona:


A Minos apreciem la història dels Escape Rooms, perquè constitueixen la nostra pròpia història. Estem oberts sempre per rebre a turistes i locals per igual, per a crear excel·lents experiències per a ells. Així que si estàs buscant viure una experiència escapista de primera, no dubtis a visitar el nostre Escape Room.


T’esperem!

Team Building per a empreses

El 2020 està començant i amb ell, les empreses reprenen les seves activitats. Sempre amb metes i expectatives que complir en aquest nou any. I amb les energies renovades per aconseguir moltes més metes que en el passat 2019.
És durant els primers mesos quan es fa ideal motivar els treballadors. Incentivant-los a que comencin amb bon peu i des d’un principi donin tot de si. I la millor manera de dur-ho a terme és amb un Team Building.

Read moreof the title of post

Comiat de solters i solteres a un escape room

El casament és un pas realment important per a qualsevol relació. Casar-se representa el desig de les dues parts per compartir una vida sencera. Conformar una família, ja sigui amb nens o mascotes. La decisió de casar-se és transcendental i la festa de les noces és una d’aquestes celebracions que algunes persones planegen tota la vida. Però abans d’aquest final feliç i la seva respectiva festa elegant, vé un esdeveniment amb una importància semblant. Un esdeveniment que no ha de saltar-mai. Sí, estem parlant dels comiats de solters i solteres. Aquesta manera de dir-li adéu a la vida com a persona soltera i començar la transició cap al matrimoni.

Read moreof the title of post

¿Què veure a Olot, Girona?

Conèixer nous llocs és una activitat molt agradable i plena d’experiències enriquidores. Especialment si aquest viatge t’ajuda a conèixer una mica més sobre la teva pròpia cultura. No obstant això quan arribem a un nou lloc, sovint tenim aquest dubte sobre el que podem veure-hi. Després de recórrer els museus i els llocs històrics més coneguts, queden les ganes de seguir descobrint llocs.

Read moreof the title of post