Història dels Escape Rooms

Els Escape Rooms són un entreteniment que s’ha guanyat un gran grup d’aficionats, doncs és una experiència completament única per als sentits gràcies a la creativitat que posen els dissenyadors en les seves sales. No obstant això, molt poques persones saben d’on prové aquest enginyós entreteniment.

Doncs com moltes altres idees neix de forma espontània, però el que és interessant descobrir on es van originar escape rooms. Per això, des de Minos ens agradaria explicar-li la història dels Escape Rooms, al costat d’alguns detalls interessants. Segurament et sorprendràs al descobrir un parell de coses, així que segueix llegint atentament.

Origen:

Els jocs d’escapament per a ordinador van néixer als Estats Units, al voltant del 2006. Al principi el joc tenia com a dinàmica centrar resoldre un enigma en un temps limitat. D’aquesta manera, amb el temps van començar a crear-se versions cada vegada més properes a les que podem trobar avui dia.


No obstant això, va ser a la ciutat de Kyoto a l’any 2007 que va néixer el primer escape room tal com el coneixem. Reial Escape Game és el nom d’aquest primer escape room que fins i tot a la data segueix obrint les portes a el públic. La idea va ser tan revolucionària que durant els pròxims anys, més i més sales s’inauguràren al país.


Va ser al 2011 que els Escape Room varen migrar als Estats Units, específicament a San Francisco, on s’instalaren per quedar-se. En aquests anys, aquests jocs en 4D es centraven particularment en trobar-li solucions a enigmes, sempre en un temps limitat.


A partir d’aquest moment, el món sencer va començar a interessar-se per aquest nou entreteniment. Molt aviat van aparèixer nous dissenyadors de sales. Els que van començar a idear formar més per fer de l’experiència escapista alguna cosa més innovadora. Es van inaugurar sales de diferents temàtiques i gèneres, per intentar suplir la demanda. I així va començar a formar-se la febre escapista que encara està vigent avui dia.

Arribada a Europa:


El 2011 es va fundar a Budapest un Escape Room que canviaria completament les regles de joc. Canviant aquest entreteniment i convertint-lo en les habitacions d’escapament en les que accedim a Espanya. ParaPark, va ser el primer Escape Room a Europa i on es van elaborar els Escape Room basant-se en la Teoria del Flow.


Mentre que l’Escape Room japonès centra l’atenció dels participants en l’aventura i l’experiència d’escapament. Fent que la solució dels enigmes aparegui en moments concrets, els Escape Rooms a Europa, per la seva banda, busca que els participants construeixin la història a partir de la resolució d’aquests enigmes. A més, amb el temps van anar agregant altres dificultats a aquestes habitacions, com endevinalles, panys i molts altres instruments.
A dia d’avui hi ha molts tipus d’escape rooms. Existeixen jocs de terror com Awaken a Barcelona o jocs d’escapament familiars.

Escape Room a Girona:


A Minos apreciem la història dels Escape Rooms, perquè constitueixen la nostra pròpia història. Estem oberts sempre per rebre a turistes i locals per igual, per a crear excel·lents experiències per a ells. Així que si estàs buscant viure una experiència escapista de primera, no dubtis a visitar el nostre Escape Room.


T’esperem!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CatalanEnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanish